سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مگنت الکترونیک

فیوز یک قطعه و وسیله‌ای حفاظتی است که در مدارهای الکتریکی و الکترونیکی کاربرد دارد و آن‌ها را در برابر افزایش غیرمجاز جریان الکتریکی محافظت می‌کند. اگر جریانی بیش از جریان نامی از فیوز بگذرد واکنش فیوز قطع جریان الکتریکی خواهد بود و قطع جریان، دیگر قسمت‌ها آسیب نخواهند دید.

از انواع قطعات الکترونیک میتوان به پین فیوز و جا فیوزی اشاره نمود.

انواع جا فیوزی

جافیوزی ها نیز مانند فیوزها دارای انواع مختلفی می باشند که هر کدام دارای ویژگی ها و ابعاد متناسب با خود می باشند. فیوز باکس Fuse box یا جافیوزی از نوع روپنلی که آن را جافیوزی روجعبه‌ای نیز می‌نامند به دلیل سایز کوچک مناسب فیوزهای کوچک با ابعاد 5 میلی‌متر طول * 2 میلی‌متر قطر است که به سادگی پس از قرار گرفتن انواع فیوز شیشه‌ای در درون جافیوزی می تواند بر روی درب دستگاه‌های گوناگون یا بدنه‌ی جعبه پروژه‌ی مورد نظر نصب و پیچ شود.

جافیوزی های بین راهی، رو بردی که برای مثال جافیوزی های بین راهی دارای ابعاد مختلف می باشند جافیوزی بین راهی بزرگ، جافیوزی بین راهی کوچک، یا برای جا فیوزی های روبردی که می توانیم آن ها را در دسته هایی همچون جافیوزی روبردی خوابیده، ایستاده، قابدار و قابدار تک اشاره نماییم.

   جا فیوزی

فیوز قابل برگشت چیست؟

فیوز قابل تنظیم مجدد یا دستگاه ضریب دمای مثبت پلیمری فیوز ( PPTC ) یک قطعه الکترونیکی غیرفعال است که برای محافظت در برابر خطاهای جریان اضافه در مدارهای الکترونیکی استفاده می‌شود. این دستگاه به عنوان چند فیوز ریستی یا پلی فیوز یا پلی سوئیچ نیز شناخته می‌شود. آنها از نظر عملکرد مشابه ترمیستورهای PTC در شرایط خاص هستند اما به جای اثرات حامل بار در نیمه هادی‌ها روی تغییرات مکانیکی عمل می‌کنند. این وسایل اولین بار توسط جرالد پیرسون در آزمایشگاه بل کشف و توصیف شد در سال 1939 و در ثبت اختراع ایالات متحده شماره 2,258,958 شرح داده شد. البنه انواع مختلفی از فیوز و جا فیوزی در بازار عرضه می گردد که فیوز قابل برگشت یکی از شایع ترین انواع آنها می باشد .

فیوز قابل برگشت

مقاومت آجری در صنعت برق چه کاربردی دارد؟

یکی از انواع مقاومت‌های پیچه ای، مقاومت آجری نام دارد که از قدیمی‌ترین نوع مقاومت محسوب می‌شود. در هنگام طراحی یک مدار برای ایجاد محدودیت بر روند عبور جریان الکتریکی در سیم رسانا، از این نوع مقاومت استفاده می‌شود. در این روند سیم رسانا را پیرامون یک هسته‌ی نارسانا می‌پیچند و از آلیاژهای مختلفی مانند نیکروم یا منگنین برای تهیه سیم استفاده می‌شود. در واقع مقاومت مورد نظر موجب قطع مدار در صنایع می‌شود و نقش فیوز را بر عهده دارد.

این نوع مقاومت که با نام سرامیکی نیز شناخته می‌شود، دارای ساختاری منحصر به فرد است که از آلیاژ قلع برای ساخت ترمینال آن استفاده می‌شود. در صورتی که نیاز به طراحی سیستم با دقت بالا باشد، هزینه طراحی و اجرای این مقاومت افزایش پیدا خواهد کرد.